Den militära mathistorien har gått från matlagning över öppen eld i kokgropar till den moderna soldatens frystorkade lättviktsförpackning som bara kräver vatten. Med Peter Danielsson, historiker.
Hundratusentals soldater har utfordrats på olika sätt genom tiderna – både ute i fält i den obligatoriska ”snuskburken”, och i matsalar på regementen och flottiljer runtom i landet. Under kvällen tar historiker Peter Danielsson med oss på en militärhistorisk matresa genom historien. Efter föredraget smakar vi på olika militära maträtter i Restaurang & Kafé Ångkvarnen. Och du – det blir inte ”bara” ärtsoppa!
Förköp, begränsat antal platser. För att vi ska kunna beräkna åtgången på mat, vill vi att du hämtar ut/ köper din biljett senast måndag 20 mars.
Datum: 17-03-22 Tid: 18:00 - 20:00
Klicka för att spara i din Google Kalender.
Laddar Karta...
Kalmar läns museum Skeppsbrogatan 51 - Kalmar Evenemang
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Logga in med ditt sociala ID
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.OkLäs mer